środa, 2 kwietnia 2014

dietetyczny obiad: pałki kurczaka z warzywami

Pomysł na kurczaka - tym razem pałki kurczaka (podudzia) pieczone z warzywami - mogą być jakie chcecie, ja poszłam na łatwiznę i użyłam mrożonej mieszanki.

Z kurczaków zdejmujemy skórę, następnie je przyprawiamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja używam garnków ingenio, które przykrywam folią aluminiową - robię w niej dziurki), posypujemy mieszanką warzyw, podlewamy nieco wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.


całość jeszcze w trakcie pieczenia


Po jakimś czasie odlewamy wodę, zdejmujemy folię aluminiową bądź przykrywkę i pieczemy jeszcze chwilę.

Całość maksymalnie 30-40 minut - czas zależny od piekarnika. Podglądajcie, sprawdzajcie.

kurczak z warzywami na talerzu
Obiad można podać z kaszą gryczaną, jęczmienną, pęczakiem. Polecam.


Smacznego!












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz