Grillowana cielęcina z warzywami prezentowała się tak:
![]() |
grillowana cielęcina z warzywami |
Kupiłam pokrojoną w "kotlety" cielęcinę, którą jedynie obsypałam solą, pieprzem i posmarowałam pastą pomidorową, z której zrobiła się glazura.
Warzywa - pieczarki, czerwoną cebulę i kolorowe papryki pokroiłam w kawałki, obsypałam ziołami i solą.
Na patelni grillowej warzywa i mięso smażyłam kilkanaście minut, następnie dosłownie na 8-10 minut włożyłam wszystko do piekarnika, żeby mi się razem podgrzało :)
Było pyszne i dietetyczne. Można podawać z ryżem, chlebem czy frytkami. Tym razem zjadłam tylko mięso z warzywami :)
super to się wszystko komponuje razem na talerzu! zdrowo i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńI wbrew pozorom było bardzo smaczne :-)
OdpowiedzUsuńNieźle to wygląda :-)
OdpowiedzUsuńI smakowało ;-) i wyglądało ;-)
UsuńDzięki za pomysł!
OdpowiedzUsuń