Ostatnio miałam przyjemność jeść pulpety z ziemniakami i buraczkami. Tak dobrego, domowego obiadu dawno nie jadłam. Dziś zainspirowana obiadem wczorajszym zrobiłam... PULPETY :)
Cytując bratową "twoje są takie new modern" nie były identyczne jak te wczorajsze, ale jednak pulpety i jednak bardzo dobre :)
pulpety w sosie pomidorowym |
Przygotowanie:
- do mięsa mielonego dodałam wyciśnięty czosnek i wiele przypraw, następnie wszystko dokładnie wymieszałam i ulepiłam kulkowe pulpeciki
- moje kuleczki wrzuciłam do garnka z wodą i bulionetką (mięso było wieprzowo-wołowe, a bulionetka wołowa)
- jak pulpety wypłynęły na wierzch, wyjęłam je i przełożyłam do garnka w którym podgrzewał się sos pomidorowy (najzwyklejszy z kartonowego pudełka)
- sos przyprawiłam solą i innymi przyprawami
- pod przykrywką, poddusiłam je około 30 minut, w tym czasie pulpety doszły, a sos się zredukował
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz