Kotlety cukiniowo-fetowe |
Składniki:
cukinia, feta, cebula, mąka, otręby, bułka tarta, jajko, sól, pieprz, oliwa
Przygotowanie:
Drobno ścieramy cukinię i cebulę, solimy i czekamy chwilkę by odcisnąć wodę.
Wyciskamy, dodajemy trochę mąki, otręby i startą na grubych oczkach fetę. Przyprawiamy wg smaku, ja dodałam jedynie pieprz (sól była wcześniej, a feta dodatkowo jest słona). Następnie lepimy kotlety, delikatnie obtaczamy w bułce tartej i na gorący olej na patelnię. Tak wyglądały:
kotlety na patelni |
Następnym razem dodam nieco płatków owsianych, będą bardziej chrupiące :)
SMACZNEGO! :)
Nigdy nie słyszałam o takich kotletach, ale lubię wszystkie składniki z których są zrobione więc wnioskuję, że są pyszne :) a na zdjęciu wyglądają tak niepozornie...jak zwykłe mielone ;)
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam tylko z cukinii, ale z Ferrari wyszły bardzo dobre :)
Usuń