Upieczone pałki wyglądały tak jak na zdjęciu poniżej.
upieczone pałki z kurczaka |
- zaczynam od przygotowania marynaty i staram się, by mięso było w niej przynajmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc
- do marynaty tym razem użyłam: sporo różnych przypraw (sól, czosnek, pietruszka, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, tymianek, chili, oregano, papryka wędzona), sos sojowy, miód naturalny, oliwę i wodę
- wysmarowałam pałki, resztą marynaty polałam kurczaka i wstawiłam do lodówki na całą noc - miskę przykryłam folią aluminiową
- na drugi dzień wyjęłam pałki z lodówki, ułożyłam w formie do pieczenia, nastawiłam piekarnik i poczekałam aż się nagrzeje, ważne by pałek od razu nie wkładać do piekarnika, różnica temperatur może być szokiem :)
Pałki upiekłam ze skórą, żeby były bardziej soczyste. Jako, że jestem na diecie, zjadłam je bez skóry, co też Wam polecam :)
Smacznego!
Dawno nie jadłam takiego kurczaka, narobiłam sobie smaka :)
OdpowiedzUsuńno to pysznie :) zrób i daj znać jak smakowało :)
UsuńJak ja dawno takiego nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńTo polecam, szybka i łatwa sprawa!
Usuń