Weekend to czas, kiedy na śniadanie mam nieco więcej czasu. Dzisiaj owsianka przygotowana na płatkach jaglanych. Bardzo pożywna, zdrowa i pyszna. Zapraszam.
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków jaglanych
- 1 szklanka mleka (u mnie bez laktozy)
- 3 mrożone truskawki
- 1 starte na dużych oczkach jabłko
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki domowej granoli
Przygotowanie:
Płatki jaglane zalać mlekiem i gotować, w trakcie dodać truskawki, starte jabłko i szczyptę cynamonu. Po kilku minutach gotowania na chwilkę odstawić, po dosłownie 2-3 minutach podawać. Moją owsiankę dodatkowo posypałam domową granolą.
Dla mnie coś wspaniałego. Ciepłe, pożywne, weekendowe śniadanie - baaardzo mi pasuje :)
Jak wyglądają Wasze śniadania?
Smacznego!
Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!
OdpowiedzUsuńhttp://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
Owsianka na śniadanie najlepsza :)
OdpowiedzUsuńzwłaszcza jak za oknem jest to, co jest :)
UsuńPyszna wersja :) ja właśnie zakupiłam paczkę płatków jaglanych i będę z nimi eksperymentować ;)
OdpowiedzUsuńFajnie :) Polecam właśnie "jaglankę" :) albo dodanie ich do domowej granoli
UsuńWygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie śniadania, Twoje wygląda przepysznie :) Płatki jaglane bardzo lubię, ale używam ich raczej jako zagęszczacza do owsianek, bo wolę od nich kaszę :)
OdpowiedzUsuńNo ja kombinuję, w weekend lubię właśnie jaglane śniadania :)
Usuńpysznie, zdrowo i pożywnie!
OdpowiedzUsuń