środa, 5 grudnia 2012

kurczak w migdałach

Żółty ryż i kurczak w ostrej paście harissa z mleczkiem kokosowym i migdałami to danie jakie zaserwowałam nam na obiad któregoś pięknego popołudnia.

Najpierw pokroiłam filety z kurczaka oraz zamarynowałam je w paście harissa, mleczku kokosowym i garści płatków migdałów, wstawiłam do lodówki. Po około 2h (możecie zostawić na całą noc) usmażyłam kurczaka na patelni polanej kilkoma kroplami oliwy, dosypałam jeszcze trochę migdałów.

W tzw. międzyczasie ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy, dzięki czemu nabrał ładnego żółtego koloru.
Danie wyszło idealnie, słodki smak mleczka i pikantna harrisa przenikały sobą znakomicie :)

kurczak w migdałach

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz