środa, 18 września 2013

tuńczyk z rukolą i pomidorami

Raz na jakiś czas mam ochotę na grillowaną polędwicę z tuńczyka.

grillowany tuńczyk
Świeży tuńczyk jest najlepszą (no chyba zaraz po łososiu i dorszu) rybą! Może dlatego, że zupełnie nie smakuje jak ryba :) - to informacja dla tych, którzy za rybami nie przepadają :)

Tuńczyka - około 1 cm plaster, grillowałam na patelni z odrobiną tłuszczu, posypałam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jako dodatek podałam rukolę z suszonymi i świeżymi pomidorami z odrobiną oliwy.

SMACZNEGO!


2 komentarze:

  1. A z kolei tuńczyk na zdjęciu wygląda jak kurczak ;) a swoją drogą to chyba nigdy nie jadłam świeżego tuńczyka. z tego co pamiętam to tylko z puchy.

    OdpowiedzUsuń