Poniżej taki wyglądający jak ciasto:
chlebek otrębowy |
- otręby owsiane - 12 łyżek
- otręby pszenne - 6 łyżek
- 3 jajka
- 1 torebka suchych drożdży
- 1/2 drobno posiekanej cebuli
- 1-2 łyżki ciepłej wody
- sól do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki należy ze sobą dobrze wymieszać i odstawić na około 10 minut.
Następnie wymieszać je jeszcze raz i przełożyć do formy (ta porcja jest na małą keksówkę).
Pieczemy w 180 stopniach około 50-60 minut.
Ja do smaku dodaję oregano i suszone pomidory, drobno pokrojone. Kombinowałam też z kminkiem i ziarnami słonecznika.
Polecam!
chleb bez mąki? czad! :D
OdpowiedzUsuńHihi :-) polecam!
Usuń