poniedziałek, 4 maja 2015

obiad do pracy #8

Witajcie!
I już mamy maj! Nawet nie wiem kiedy zleciało tyle miesięcy 2015 roku... Ale teraz mamy najpiękniejszy czas! Wiosna! W powietrzu, kuchni i wszędzie :)

Ostatnio trochę mnie nie było tu na blogu, ale już wracam! Choć póki co tylko z szybkim postem z cyklu obiad do pracy.

Dzisiaj serwuję: udko z kurczaka, z super przypieczoną skórką, której nie zjadam, z kaszą jęczmienną i zieloną fasolką szparagową.







Udka z kurczaka to wygodne jedzenie. Kupuję kilka, marynuję całą noc, a w zasadzie dobę w przyprawach, następnie piekę. Dodatki są różne. Często zależą od tego, co akurat mam w domu. Zazwyczaj jest to kasza albo brązowy ryż. Ostatnio w pracy, kolega, który zamówił pudełkową dietę dwa dni pod rząd miał kaszę jęczmienną, nie mogłam się na nią napatrzeć (bo uwielbiam) i też sobie taką zrobiłam. :) A fasolka? Kończę zapasy mrożonek - w końcu mamy wiosnę i coraz więcej świeżych warzyw!

Uwielbiam szybkie, łatwe i w końcu też smaczne dania. A taki zestaw bardzo mi pasuje. Łatwo to odgrzać w mikrofali i się pożywić.

Jak u Was wyglądają obiady do pracy, dania pudełkowe? Chętnie pooglądam Wasze propozycje i pościągam pomysły :)


Smacznego!